Metsäkansa - Valkeakoski

Turvallisuuskoulutus koettiin tarpeelliseksi

 

 

 

 

Metsäkansa on taas hitusen turvallisempi paikka. Toistakymmentä innokasta opiskeli kyläyhdistyksen, Pirkan kylien ja Hämeen pelastusliiton järjestämässä koulutuksessa muun muassa alkusammutusta.  

Päivä alkoi kyläyhdistyksen tarjoamilla kaffeilla. Ennen kuin kukaan pääsi tositoimiin, kuunneltiin teoriassa, miten palo sammutetaan.

Osallistujat kiittelivät koulutusta. Etenkin käytännön sammutusharjoittelu toi varmuutta, jos joskus eteen satuu tilanne, että taitoja todella tarvitaan.

Kaikkiaan koulutukseen osallistui 12 henkilöä.

 

Turvallisuuskoulutuksessa oli varsin perusteellinen alkusammutusharjoitus. Hannu Soini näyttää, miten kattilapalo tukahtuu kannella.

Turvallisuuskoulutuksessa alkusammutuksen teorian ja harjoitukset veti Samuli rahikainen Tampereen VPK:sta. Marja-Leena Vähäkuopus harjoittelee.

Käsisammuttimesta suihku suunnataan tulen juureen. Tositoimissa Eila Kivinen.

 

Metsäkansassa opiskeltiin turvallisuustaitoja

Marja-Leena Vähäkuopus näyttää mallia, miten palo sammuu käsisammuttimella.

 

 

Jännittävintä oli sammuttaa nukkea peitteellä. Peite viedään pään suunnasta, palava ihminen paketoidaan tiiviisti peitteeseen ja tuli taputellaan peitteen päältä sammuksiin. Harjoittelemassa Marja-Leena Laurila-Soini.

 

Kyläasiavastaava Marja Vehnämaan johdolla pohdittiin iltapäivällä muun muassa varautumista häiriötilanteisiin ja nettiturvallisuutta.

Syömättä ei jaksa opiskella. Kyläyhistys tarjosi osallistujille aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lohi- tai kasviskeittoa lounaaksi.

Keittiöllä tarjoiluista huolehti yhdistyksen varapuheenjohtaja Maria Viitala.

 

Teksti ja kuvat: Sari Sainio

Koskista koskilaisille - Koskinet.fi