Metsäkansa - Valkeakoski

Kylä tarvitsee olohuoneen

 

 Metsäkansan kyläläisillä on selvästi muutama tärkeä toive. Kyläläläiset kaipaavat yhteistä tilaa, luonnon parempaa hyödyntämistä ja lapsille leikkikentän. Tämä selvisi kyläillassa, jossa tehtiin Pirkan kylien kyläasiamiehen Marja Vehnämaan johdolla kylälle suunnitelmaa.

- Tässä illassa kaikki ideat ovat sallittuja. Jos jonkun mielestä kamelifarmi on hyvä ehdotus, niin siitä vain, Vehnämaa kannusti.

Kyläillan yhteisistä ideoista työstetään Vehnämaan johdolla kyläsuunnitelma, joka julkaistaan ensi kesän Metsäkansa-lehdessä.

Kyläsuunnitelma julkaistaan myös Metsäkansan nettisivuilla heti sen valmistuttua.

Kyläsuunnitelman toteutuminen on koko kylän yhteinen asia.

Tapiolaan kokoontui 19 ihmisen joukko miettimään, millaisia tarpeita kylällä on. Työ tehtiin ryhmätöinä niin, että työpisteitä oli kolme.Tässä Kirsi Ilola, Markku Salakka, Heikki Arola, Jussi Ojanen ja Jane Svensberg miettivät, millaista kylässä on viiden vuoden kuluttua.

 Anna Gorschelnik, Debra Tapio, Seija Heikkinen ja Tuija Vähä-Touru pohtivat,  mitkä ovat kylän heikkoudet, vahvuudet, mahdollisuudet ja uhat.

Marja-Leena Laurila-Soini, Hannu Soini, Maria Viitala, Saara Selin ja Erkki Linkohaka pohtimassa Metsäkansan parhaita puolia.

 

Ryhmät kirjoittivat asiat lapuille. Ideoissa vilahti niin vanhusten klubia kuin yhteistä rinkiä, jossa voisi työtä vaihtaa työhön. Lisäksi toivottiin makkaranpaistolaavua, pikavuoropysäkkiä, infotaulua ja niin edelleen.

Lopuksi jalostettiin konkreettisia ehdotuksia, joista äänestettiin.

Eniten ääniä sai kylätalo, toiseksi eniten luontoliikunta alue ja kolmanneksi leikkikenttä.

 

 Kyläasiamies Marja Vehnämaa kehui iltaa erittäin onnistuneeksi. Kyläläisillä oli paljon ideoita, ja oman olohuoneen tarve on ilmeinen, Vehnämaa summasi illan satoa.

 

 

 

Koskista koskilaisille - Koskinet.fi